lauantai 2. huhtikuuta 2011

Lisää suunnitelmia



Onhan niitä. Pitäisi vaan saada Rakentaja innostumaan. Niin, toki rahoituskin olisi järjestettävä. Suunnitelmat ovat jo alullaan.
Aloitetaan vaikka piharakennuksesta. Kuten ylläolevista kuvista näkyy, pihallamme on erinäisiä asioita, jotka olisi hyvä saada piiloon. Autotalli ( tai -halli? ) olisi Rakentajalle tarpeen. On raastavaa katsoa miestä, joka makaa pakkasessa auton alla tippa nenänpäähän jäätyneenä. Autotalliin hän saisi kaikki työkalunsa järjestykseen, kovasti järjestyksen mies kun on. Nythän työkaluja löytyy olohuoneen piirongista , kodinhoitohuoneesta, keittiöstä, eteisestä ja erinäisiä varaosia ihmekomerosta...autotalliin saisi myös säilytyspaikan työvaatteille, jotka nykyään ovat joko ulkorappusilla tai eteisen nurkassa.
Jos tätä ajattelua hieman laajentaa, voisi autotalliin sisustaa pienen yksiön, jossa mies mahtuisi nukkumaan ja peseytymäänkin.

Piharakennuksen yhteyteen tulisi tietenkin sauna, jossa ei olisi erikseen peseytymistilaa. Siis ei mitään modernia, vaan vanhan ajan sauna, jossa peseydytään saunassa. Ihana rapattu muuriseinä, jossa koloja kynttilöille...saunan yhteyteen takkatupa, jossa vieraat voisivat yöpyä, ja aikaa voisi viettää mukavasti tulen äärellä. Tavernastakaan en haluaisi luopua, sillä katettu oleskelutila on Suomen suvessa kätevä. Ja on oikeasti mukavaa kokkailla kesällä ulkona, istua köynnösten suojassa.

Vesiaihekin vielä puuttuu. Sen paikka pitäisikin katsoa samassa yhteydessä, jos jotain pumppuja pitäisi kaivella tai vastaavaa. Minähän en näistä toteuttamisista niin tiedä, kunhan suunnittelen vaan:)

Ei kommentteja: