sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kevättä 2014

Valitettavan harvoin tulee kirjoitettua tänne, nyt päätin päivittää puutarhamme tilanteen. On ollut huikean lämpimiä ajanjaksoja, ja kasvu on pyrähtänyt käyntiin Vaikka lumet sulivat aikaisin, oli toukokuun alussa niin kylmää, että kylvin kasvimaalle myöhemmin kuin aikaisempina vuosina. Tuntuu, että kelit ovat vaihdelleet ääriolosuhteista toiseen.

Yhtään tulppaania ei ole noussut, muutama hassu narsissi. En tiedä, mitä tapahtui muille mukuloille talven aikana. Ainakin sata istutin syksyllä. Kellarissa talvehtineet kärhöt kukkivat jo elinvoimaisina kasvihuoneessa, nostan ne huhtikuussa muutamaksi viikoksi olohuoneeseen ja siirrän kasvihuoneeseen. Yöt ne ovat pärjänneet harson alla. Daaliatkin ovat lähteneet hienosti, joten kukkaloistoa on luvassa.

Ruusupuskat ovat edelleen perkaamatta. Miehellä on pihalla tynnyri, jossa polttelee puuroskaa, sanoinkin, että vielä ei tarvitse sitä piilottaa. Ruusunoksat ovat niin hankalia hävittää.

Esikasvatin chilejä, kasvihuonekurkkua ( minilajiketta ), kurpitsoita, kelloköynnöstä ja isosamettikukkaa. Kun siirtelin taimia isompiin astiooihin, en ollut enää varma, mikä oli kurpitsaa ja mikä kurkkua. No, näkee sitten. Puutarhalta hain tomaatit ja "vähän" kesäkukkia. Yrtit ja sipulit kylvin kasvimaalle, hernettä laitoin kukkapenkkiinkin.


 

Ei kommentteja: