sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Puutarhakalusteista

Monen vuoden ajan olemme puhuneet ja suunnitelleet uusien puutarhakalusteiden ostosta. Koskaan ei vain ole ollut rahaa ja homma on jäänyt hoitamatta. Nyt kuitenkin tärppäsi, ja tori.fi:n sivuilta löytyi erittäin edullinen tarjous, vielä läheltä. Vähän fiksaamista tarvitseva kalusto, Asta-myrskyn kouriin joutunut. Mutta perushyvä.

Ilman muuta, painostin mieheni ostamaan kaluston. Oli pöytä, neljä tuolia, sohva ja aurinkovarjokin. Rehellinen myyjä kertoi, että kalusto oli kärsinyt, ei siinä mitään. Puusepäntaitoiselle siipalle projekti oli kuin nenä päähän.

Jos nyt ihan palataan tähän miehisen ajattelun lähtötasolle: Ei ole varaa mennä Ikeaan tai muuhun liikkeeseen, ja ostaa 299e maksavaa puutarhakalustoa. Tämä on todettu useana vuonna.

Ostetaan kuitenkin lähiseudulta helvetin edullinen puutarhakalusto, hintaan 40e. Puretaan se kappaleiksi, uusitaan käsin lahonneet ja vaurioituneet  osat . Koska kalusto pitää säilyttää kuivassa, varataan työhuone tähän tarkoitukseen. Rouvan toiveiden mukaisesti lattia päällystetään muovilla. Pianonsoitto on valitettavasti tauolla.

Kun uusittavat puuosat on työstetty ja kaikki puuosat hiottu, voidaan alkaa miettiä maalaamista ja osien liittämistä kokonaisuudeksi. Tässähän kävikin sitten niin, että tuli vahingossa ostettua väärää maalia. Vain 40e. Uusi, oikea maali onkin tuplasti kalliimpaa. Onneksi saatiin istuintyynyt edullisesti, citymarketissa oli hyvä tarjous.

Mutta onhan tämä nyt sitten melkein kuin itse tehty, sanoi siippa. Saadaan pihakalusteet, jotka kestävät isältä tyttärelle. ( ja halvalla)

Hinnasta viis, jos työlle ei lasketa arvoa. Kolmisen viikkoa on mennyt, siipalta kaikki vapaa-aika. Puutavaran hintaa en tiedä.  Mutta komia kalusto tulee, ja saattaapi hyvinkin jäädä alle sen 300 euroa.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Blogissani on haaste sinulle, käyhän kattomassa :)