lauantai 25. tammikuuta 2014

Kamala talvi!

Ei lunta. Joulukin meni vesisateessa eikä oikein huvittanut viritellä pihavaloja, saatikka poltella kynttilöitä kasvihuoneessa, kun nurmikko oli pehmeää , suomaista velliä.Siippa fiilisteli jouluaattona jätkänkynttilällä, savukin kääntyi mukavasti naapurin puolelle.

Karmeita pakkaslukemia on pidellyt, pahoin pelkään että osa kasveista on paleltunut kokonaan. En ole peitellyt kukkia vuosiin, joten jännitän ainakin ruusuja ja kärhöjä.Toivottavasti pionit kestävät.
Ensi kesänä on taas rippijuhlat, joten aion kyllä satsata myös kesäkukkiin ja ruukkuistutuksiin. Viime vuonnahan ostin vain orvokkeja.Siis lainkaan väheksymättä niitä, pienikukkaiset orvokit ovat mitä mainioimpia kukkia, hieman lannoitusta ja nyppimistä niin ne kukkivat pakkasiin asti. Siemeniä voi heitellä sinne tänne ja tarvittaessa vaikka leikata koko kasvin lyhyeksi, kyllä se siitä taas ponnistaa.
Vaikka talvi meinaa selättää minut ja mieleni on tyhjä, tieto siitä, että kevät tulee kaikesta huolimatta, auttaa. Töissä teimme siementilausta ja ajatus alkaa vääjäämättä siirtyä kevääseen. Sisällä tekisi mieli jo hieman muuttaa sisustusta, ostella tulppaaneja ja kevätesikkoja. Valitettavasti Hemuli-kissa ei malta jättää leikkokukkia rauhaan, koeluonteisesti ostamani tulppaanit täytyi viedä pesuhuoneeseen aina silloin, kun ei ollut niitä vahtimassa.Ostin Plantagenista silkkikukkia.Toki talviselta pihaltakin löytyy kauneutta :)


Ei kommentteja: