lauantai 5. syyskuuta 2009

Syyskuinen iltapäivä

Forecan ennusteista huolimatta tänään paistaakin aurinko. Luulen saavani satoa paprikoista jo tänä syksynä. Kasvihuoneessa on suorastaan trooppinen ilmasto, lämmintä 26 astetta ja kosteutta riittävästi. Tänään ajattelin viritellä sinne vähän valoja. Ei, en todellakaan mitään valoletkua, vaan ihan kauniita kirkkaita valoja , mahdollisesti pajupalloon piilotettuna. Ledivalotkaan eivät sovi kasvihuoneen henkeen.
Heittelin syyslannoitteen viime viikonloppuna, kun oli kosteat kelit. Nyt vain istuttelen sipuleita pitkin syksyä, käännän kasvimaan ja sen sellaista. Kukat kukkivat vielä niin antaumuksella, etten osaa oikein tehdä muuta kuin käyskennellä pihalla. Rakentaja siivosi liiterin ja kasailee sinne talven polttopuita. Minä ihailen ruusujen, syysleimujen, daalioiden ja päivänliljojen kukintaa, sekä perhosia, jotka nauttivat niistä yhtä paljon.

Niin. Kelloköynnöksessä ei ole nupun nuppua. Viidettä vuotta niitä kasvattelen, ja viime vuonna köynnös teki yhden ainoan kukan. Ja sekin oli roskakatoksen kupeessa, joten ei siellä tullut paljon sitä ihailtua. Ainakaan ajan kanssa. Ensi vuonna laitankin yhden köynnöksen suoraan kasvihuoneeseen, jos se siellä suostuisi kukkimaan.

Mutta nyt lähtee tarhuri takaisin pihalle .

2 kommenttia:

Bebedores do Gondufo kirjoitti...

http://abebedorespgondufo.blogs.sapo.pt/

Tero kirjoitti...

Hei!
Kukkablogi 2009 äänestys on saanut huiman suosion. Harrastajat ovat käyneet innokkasti äänestämässä suosikkejaan ja löytäneet samalla paljon uusia kiinnostavia blogeja. Lista on myös päivittynyt uusilla löydöillä. Kiitokset ilmoittajille.
Äänestyksen tämän hetken kymmenen kärki on tässä:
1.Min Eden trädgårdsblogg!
2. Varjoyrtin puutarha
3. Anun puutarha
4. Scarborough Fair
5. PUUTARHANI - PUUTARHANI
6. Unan Maailma
7. Quun puutarha
8. Ruusuja ja Rikkaruohoja
9. Koristepuutarhurin pihalla
10. Missä kuljekin, puutarhassa ainakin

Jatkossa tiedotamme äänestystilantesta bloggaajille sähköpostitse. Voit liittyä blogikisan sähköpostilistalle tästä linkistä www.huiskula.fi/bloggaajat. Samalta sivulta voit myös ladata sivullesi kisasta kertovan bannerin, joista pienemmän voit sijoittaa vaikkapa oikeanpuoleiseen linkkipalkkiin.
Aurinkoista syksyä harrastuksesi parissa!

Terveisin,
Huiskulan väki