sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

11.4.2010

Tänään
olen haetuttanut kärhöruukut ( 4 ) kellarista. Kasvu olikin jo alkanut, joten nypin kuolleet lehdet ja lyhensin vähän. Kiikutin ruukut kasvihuoneeseen, ja laitoin hallaharson päälle. Näin ei tarvitse panikoida yöpakkasten suhteen. Kasvihuoneessa päivälämpötila oli tänään 22 astetta!

Kylvin ruukkuihin yrttejä. Laitoin istukassipuleita kahteen parvekekukkalaatikkoon. Saas nähdä, kuinka tämä toimenpide nopeuttaa sipulisatoa; perinteisesti ole istuttanut kaiken vappuna kasvimaalle, harson alle tietenkin.

Rakentaja asensi verhotangon ja ripustin kasvihuoneen kuumimmalle seinälle pitsiverhon. Kiinnitin siihen sekä ikkunoihin Kanarialta ostamiani sulkaperhosia. Rakentaja kasasi Ikean pöydän, ja pikkuhiljaa kasvihuone on valmis ottamaan vastaan lisää asukkaita!

Ostin myös 10 kg nurmikonsiementä, jota heittelin jo sulaan mutavelliin. Lumen päälle en sentään kylvänyt.

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Kliimaksi lähenee

Oi tätä huhtikuista säätä! Lämpötila on jo kymmenen astetta plussan puolella, ja lumet ovat sulaneet nopeasti. Ensimmäiset kukkapenkit alkavat olla jo sulat, joten on enää päivistä kiinni, milloin ne alkavat kukkia. Koska olen niin suurpiirteinen puutarhuri, en ihan varmasti muista, mitä sipuleita olen mihinkin istuttanut. Pääasia on, että jotain nousee...

Kasvihuoneeseenkin kaivoin tien viime viikonloppuna. Siellä ei tuoksunut yhtään ummehtuneelta. Nyt kiireesti vaan tilausta tekemään Rakentajalle: tarvitsen "tikkaat" pienille ruukkukasveille ja hyllyjä kanssa.Minähän kasvatan kaiken ruukuissa tai laatikoissa, ainoastaan viiniköynnöksen aion istuttaa multapoteroon, joka tehtiin varta vasten. Viiniköynnöksen viereen mahtunee jokin kärhö, vai mitä.

Kanarialta tuomani bougainvillat ovat molemmat jo puolimetrisiä , joten minulla on niitä kohtaan suuria odotuksia. Jos jollain on kokemuksia tästä lajista, olisin iloinen kasvatusvinkeistä. Ajattelin siirtää nämä aarteeni isopihin ruukkuihin ja kasvihuoneeseen kesäksi. Yöpakkasten tultua sitten lokakuussa siirrän ne kellariin talvehtimaan.

Niin, kellarista tulikin mieleeni, että taidan nostaa kärhöt sieltä eteiseen heräilemään...vai onko vielä liian aikaista?