lauantai 6. maaliskuuta 2010

Valmistautuminen alkaa!

Siemenpussien hypistely on alkanut. ( Miesparka!). Harmillista, että minulla ei ollut kaunista koria, johon olisin pussukkani asetellut. Täytyi tyytyä muoviseen triojäätelöpakkaukseen. Hain talon alla olevasta varastosta istutuskennoni ja-ruukkuni, sekä ostin multaa. Maanantaina sitten kylvän ensimmäisen erän koulun ikkunoille. Ihanaa, ettei kukaan ole valittanut istutuksistani, eivät siivoojatkaan. Ja koska jokainen oppilaani saa istuttaa itselleen oman valintansa mukaan esim. chiliä, kelloköynnöstä tai muita esikasvatettavia, kylvökset saavat myös kasvaa rauhassa. Hernettä istutetaan toki ihan maisteluakin varten.

Otin esille myös ruutuvihkoni, johon joka vuosi suunnittelen uusia kuvioita. Osa niistä toteutuu, osa ei. Nyt olisi haaveissa suurehkon pyöreän kukkapenkin perustaminen kasvihuoneen viereen. Siinä on tällä hetkellä suorakulmainen penkki, joka koivun kaadon jälkeen on hieman törö. Siinä kasvaa tarha-alpia, nukkapähkämöä ja liljoja. Siirrän ne hieman syrjemmälle, ja istutan pyöreään penkkiin ruusuja ( Astrid Lindgreniä, Queen Elisabethiä ja Nina Weibullia - suosikkejani ), keskelle jotain tummaa/valkoista kärhöä ja ruusujen sekaan sitten pienikukkaista orvokkia ja myöhemmin toki sipulikukkia. Miltä kuulostaa?

Olen myös ajatellut, että keskelle penkkiä voisi viritellä sellaisen pienen suihkulähteen? Mutta sopisiko sen seuraksi mielummin kurjenmiekka kuin kärhö?

Onneksi puutarhuri on ajoissa, sillä kuten huomaatte, puutarha on mahdollisuuksia täynnä.

torstai 4. maaliskuuta 2010

Mainos!

Kirjoitukseni meni vahingossa Hansun blogiin. Eli www.http://hansunblogi.blogspot.com. Luulisin?Meikäläisen juttuja kuitenkin...