lauantai 25. lokakuuta 2008

Harjakaiset 25.10

Nyt on " puutarhan helmi" harjakorkeudessaan. Tänään on ollut inhimillinen päivä rakentaa, sillä aurinko on paistanut koko päivän. Rouvakin pääsi osallistumaan, kun sai hetken pidellä lautoja ja ojennella työkaluja. Ongelmana on se, ettemme ole päättäneet kattomateriaalia. Valokate on poissuljettu ( puhdistus, nääs ), lasi taitaa olla vaarallista ja hankalaa käsitellä ja muovi rumaa. Elikkä tässä vaiheessa nyt vielä mietitään.
Komea pytinki tulossa. Vitsit! Kävelin siellä tänään ja höpötin itsekseni, että tähän tulee sitä ja tähän tätä. Ja sinne mahtuu oikeasti pari tuolia ja pieni pöytä. Tunnelmointia varten....

maanantai 13. lokakuuta 2008

Pohdintaa

"Rakkauden temppeli on" on nyt telakalla, sillä Rakentajan on välillä käytävä töissä. Minä olen viime aikoina pohtinut ikkunanpesun dilemmaa- miksi ihmeessä minä, joka en osaa pestä ikkunoita enkä pidä siitä , haluan LASIHUONEEN? Ystäväni kertoi minulle sellaisen puhtaanapidosta. Hitonmoista hommaa. Ja mistä materiaalista katto? Lasi, valokate vai muovi?Ai ai ai.
Valokatteeseen kertyy aika helposti lehtiä ja muuta roskaa. Muovi muuttuu aja saatossa nuhruiseksi. Lasi- no aika hankala rakentaa, luulisin, ja pestävä se on sekin.

Pitäisiköhän sanoa että perun perhana koko jutuin. Rakenna vaan se uima-allas. Sehän on niin helppo pitää puhtaana.

perjantai 3. lokakuuta 2008

Perjantaina 3.10

Sade jatkui lähes tauotta. Muurasin harkot siitä huolimatta. Toivottavasti rouva ymmärtää arvostaa tätä. kylmyys ja kosteus pureutuvat luihin ja ytimiin saakka, ja oikea lapa on edelleen helvetin kipeä.

Rakentajan päiväkirjaotteita

Sunnuntaina 21.9 alkoi lapioiminen "noin mittojen " mukaan. Maanantaina jatkoin töitten jälkeen, ja iskin maahan kaksi seivästä, johin merkitsin seinämien korot korkoletkun avulla. Torstaina pääsin seuraavan kerran kaivamaan, ja kampesin muutaman ison kiven ylös montusta. Otti päähän se kiven nuljutus. Laitoin kulmamerkit paikoilleen, ja totesin kaivaneeni liian ison montun. Sekin otti päähän.
Kävin rautakaupassa ja tilasin kuorman hiekkaa. Aloin täyttämään monttua hiekalla. Täyttö jatkui vielä pimeällä, kunnes vaimo tuli huhuilemaan saunaan. Olisi kuulema yksi kylmä olutkin tarjolla rankan työpäivän päätteeksi.

Perjantaina 26.9 vuokrasin tärylätkän ( 20 e ) ja tasasin sekä tiivistin pohjan. Lautaan meni 7 e ja ruuveihin euro. Muita tärkeitä ostoja: piiskaa 8mm, 12x5=10 kpl , 6m kankea+4kpl, 45cm 20:n cm välein 14 kpl, yhteensä 42 e. ( älkää kysykö edellisistä, kirj.huom.)

Lauantaina tein valumuotteja, sunnuntaina jatkoin raudoituksella ja täytöllä. Maanantai-aamuna ( olen nyt lomalla viikon ) tein loput raudoitukset, hain harkot ja betonimyllyn. Anturan valaminen meni pimeälle asti ( harkot 80e, mylly velimieheltä lainassa ). Valun kuivumiseen meni pari vuorokautta, varsinkin kun alkoi sataa. Peittelin pressuilla rakennustyömaan. Keskiviikkona aloin työstämään harkkoja: 36 täytyi työstää, vain 8 jäi työstämättä. Jep.