torstai 22. heinäkuuta 2010

Nimikkokukkia

Kiersin tässä kukkapenkkejä ja mietin, että aika monelta ihmiseltä ja ystävältä olen saanut taimia, jotka nyt kukoistavat pihallani. Ajattelin, että juuri kasvin lahjoittaminen on kestävä lahja, lahjan saaja muistaa aina sen antajan, kun kasvia hoitaa ja katselee.

Ensimmäiset kasvini sain entiseltä kollegalta Tertulta, jonka antamat siperiankurjenmiekat ja päivänliljat sekä kevätkaihonkukat ovat juurtuneet pihaamme tiukasti. Saara antoi kevätesikkoja ja hopeahärkkiä, jotka menestyvät molemmat hienosti. Iltapäiväkerhon vetäjä Tuijalta sain kevätvuohenjuurta, Eijalta esikkoja, Sarilta verikurjenpolvea ja syysasteria. Vanhemmiltani vuorenkilpeä.Vihtavuoren Päivi-kollegalta sain tulikellukkaa ja rusopäivänliljaa, kuviksen opelta krookuksen mukuloita. Satulta sain unikonsiemeniä. Krisse antoi minulle ensimmäisen kelloköynnöksen alun, jonka jälkeen olen itse kasvattanut niitä joka vuosi... Helgeltä sain hansaruusua, juhannusruusua, muita pensasruusuja sekä rinneangervoa.

Haluaisin vielä lisätä listaan naapurini Liisan, jolla on aivan mahtava pensas " Stella d'oro" -päivänliljaa. Yritän suostutella häntä jakamaan puskaa vähän, sillä tätä lajiketta en ole löytänyt myymälöistä.

Ei kommentteja: