torstai 22. heinäkuuta 2010

Huh hellettä!

Näin pitkään jatkuneet hellekelit näkyvät kyllä puutarhassa: nurmikko on paikkapaikoin palanut, kasvit kellertävät ja ovat nuupallaan. En kovin jaksa enkä viitsi kastella kukkapenkkejä, kasvihuoneessa on toki kasteltava ja ruukut myös. Kasvihuoneessa on ihanteelliset olosuhteet; kuumaa ja kosteaa. Lämpötila on kohonnut jopa 47 asteeseen, mikä on todellakin jo liikaa.

Satoakin tulee: chileistä, paprikoista, tomaateista, koristekurpitsoista..kasvihuonekurkkukin näytti kasvavan. Karsea jötkäle..Yrttejähän minulla on myös.

Kasvimaa meni tänä kesänä hunningolla. Huono multa, kylmä kevät ja liian aikaisin otettu harso takasivat sen, etteivät siemenet itäneet kunnolla. Kissakin kävi paskomassa sinne, niin luovutin sitten. Ensi kesänä uusi yritys.

Syksyn pihatöiden lista alkaa olla jo mukavanlainen. Rakentaja hommaa pari tukkipuuta lisää, niin jatkan isoa penkkiä jonkun verran. ( Itse asiassa Rakentaja yritti hommata sukeltamalla ja naaraamalla minulle uppotukkeja, mutta neljän tunnin jälkeen luovutti. Nyt tukit ostettiin tuttavalta...) . Kaikenlaista pitää ja saa tehdä, kunhan nuo kelit hieman viilenevät.

Siihen asti istutaan pihakiikussa ja suunnitellaan:)

Ei kommentteja: