perjantai 14. toukokuuta 2010

Mitäpä meille kuuluu?

Oijoi, viikko sitten laitoin daaliat ruukkuihin kasvihuoneeseen. Sipulit ovat jo hyvällä mallillaan parvekelaatikoissa, muutaman viikon päästä pääsemme varmasti syömään omia varhaissipuleita! Nam. Yhdessä kärhössä, muistaakseni "Rouge Cardinal", on jo nuppu!

Nurmikko on alkanut parin viimeisen hellepäivän aikana itää, ja tulppaanit tuloillaan. Scillat kukkivat jo, ja omenapuussakin on silmuja, vaikka sitä oli kaluttu ankarasti.

Ruusut näyttävät paleltuneen, siis Nina Weibull ja köynnösruusu New Dawn. Olin henkisesti varautunutkin siihen, viime talvena paukkupakkaset tulivat ennen lumipeitettä.

Siirsin jouluna Kanarialta tuomani bougainvillat kasvihuoneeseen. Olen vaalinut näitä pieniä taimia koko talven, ja toivon, että ne joskus kukkivat ja elävät ikuisesti. Vähänkös minua harmitti, kun äitienpäivänä käytiin Plantagenissa ja siellä oli upeita, kukkivia bougainvilloja hintaan 14,95!

Mutta kaikki tarhurointiin hurahtaneet tietävät, ettei se ole sama juttu laisinkaan, eihän?
Kaikista parasta olisi kasvattaa kasvi siemenestä alkaen ihan itse.
Omin pikku kätösin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vaan =). Just samasta asiasta sanoin omasa postauksesa tänään että itse kasvatetut on paljon arvokkaampia kuin taimena ostetut.
Iloista kesän alkua!