lauantai 15. toukokuuta 2010

Kasvimaa!

Kaksi viikkoa myöhässä. Kahtena viime vuotena laitoin vappuna, tänä vuonna oli niin kylmää, että laitoin vasta nyt. Pahus kun jäi puolet siemenistä laittamatta, täytynee laajentaa kasvimaata ensi vuonna.
Kylvin vain kahta eri salaattia, salviaa, persiljaa, tilliä, pinaattia ( huvin vuoksi, ei sitä varmaan kukaan syö ), hernettä, jotain valkosipuliruohoa ja sipuleita tietenkin. Tänä vuonna jätin porkkanat suosiolla pois, sillä en jaksa harvennella mitään. Lisäksi minulla on kasvimaalla ruohosipulimätäs ja lipstikkaa, joka kasvaa jo yli metrin mittaiseksi.
Toki istutin kasvimaata koristamaan krassia ja ruusupapua, ja mansikkaa minulla on myös vähän.
Rakentaja haikaili eilen saunassa, että saisipa sitä varhaisperunaa. Lupasin, että ensi vuonna, mikäli Rakentaja tekee minulle noin 30 -40 cm syvän, ja noin metri kertaa metri leveän lavan, laitan varhaisperunaa keväällä kasvihuoneeseen.
Alettiin siinä sitten pohtia, laitetaanko sitä istukkaista vai siemenestä. Rakentaja sanoi, että utele ihmisiltä vaivihkaa, älä mene kauppaan ostamaan perunansiementä neliömetrin alueelle.

Niin meinasinkin.

Niin, se vielä piti mainita, että vuohenputkea tai mikä vitsin alvejuuri se onkaan, sitä minulla kasvaa myös kasvimaalla. Ja rönsyleinikkiä.

1 kommentti:

Kaija kirjoitti...

Meillä on kasvatettu perunaa ja muutakin n.2-3 neliön lavoissa monen kesän ajan. Koko "kasvimaa" = 3 lavaa, yhdessä perunaa, yhdessä mansikkaa ja yhdessä salaattia, sipulia ja milloin mitäkin. Lavojen väli on mitoitettu niin, että ruohonleikkuri mahtuu hyvin väleistä kulkemaan. Lavan leveys semmoinen, että ylettää kitkemään (jos huvittaa ja on tarvetta)nousematta lavan sisälle. Käteväksi todettu systeemi.