lauantai 24. tammikuuta 2009

Siemenluettelot saapuneet!

Rakkauden temppeli ei ole talvikuukausien aikaan edistynyt lainkaan, tosin huomasin että Rakentaja oli käynyt siellä tuumailemassa. Hän oli myös pudotellut lumet pressun päältä. Esikasvatusta en siis vielä tänä keväänä voi hoitaa kasvihuoneessa, joten luokan ikkunalaudat täyttyvät jälleen kerran. Tilasin nimittäin kelloköynnöstä ja oreganoa, jotka täytyy esikasvattaa. Chiliä en tänä keväänä taida laittaa, vaan kokeilen tavallista paprikaa. Yhden tuttavan kasvihuoneessa ainakin kypsyi mahtavia paprikoita.

Koska olen hurahtanut köynnöksiin, tilasin myös päivänsineä ( esikasvatettava), kanariankrassia , tuuoksuhernettä ja tavallistä krassia. Mausteyrttejä tilasin myös, sekä koristekurpitsaa. Viime kesänä en saanut yhtään kurpitsaa. Kasvimaahan aion tänäkin kesänä laittaa erilaisia salaatteja, sipilia sekä porkkanaa. Tilasinkin valmiita siemennauhoja- ei tule kummallisen muotoisia porkkanoita, kun siemenet ovat jo valmiiksi harvennettuja. Viime vuonna perustin kasvimaan vappuna, ja peittelin kaikki harsolla. Se toimi hyvin, sillä sain satoa paljon aikaisemmin .

Kauppareissuilla tarttuu käteen täydennystä , persiljaa, tilliä jne kaikkea ihanaa. Niitä pusseja on sitten hekumallista lärätä ja järjestellä. Minulla on astia, johon olen kirjoittanut että "mamman siemenet". Maltan tuskin odottaa että pääsen upottamaan sormeni multaan..

Ei kommentteja: