lauantai 2. huhtikuuta 2011

Suunnitelmat hukassa

( valokuvassa Emma huhtikuussa 2009 )

Olen hukannut sinisen ruutuvihkoni, johon olin kerännyt pihasuunnitelmiani vuosien varrelta. Tiedän toki, että se on jossain tallessa, mutten ole vielä törmännyt siihen. Niinpä kirjaan ajatuksiani tänne.

Koulun ikkunoilla on tällä hetkellä tulossa kelloköynnöstä ( en luovuta! ), päivänsineä, paprikoita, kurpitsaa, koristekurpitsaa sekä isosamettikukkaa. Oregano ja rosmariini pitäisi laittaa, ovat jo vähän myöhässä. Sekä kasvihuonekurkku.

Bougainvilla on selvinnyt talven yli, se on vaihtanut paikkaa useaan otteeseen. Tosin se pudotti kaikki lehtensä, mutta tekee nyt uusia, vanhoihin versoihin. Laitoin myös sen siemeniä multaan.

Lumimassat hajoittivat kasvihuoneen oven, eikä Rakentaja ole kaivanut vielä tietä korjaakseen sen. Pihalla on tosiaan pari metriä lunta, ei oikein ole kevätfiilis vielä. Viime vuoden valokuvia katsoessani huomasin, että 10.4 grillattiin ensimmäisiä makkaroita tavernassa ja kärhöruukut olivat paikoillaan kasvihuoneessa narsissiasetelmien kera. En ole edes käynyt kellarissa katsomassa, mitä ruukuille ja mukuloille kuuluu. ( ehkäpä tänään uskaltaudun...)

Tosiaan, tänä vuonna olen hieman huolellisempi kasvimaan kanssa. Haen kaverilta hevosenlantaa ja istukasperunaa. Laitan pari riviä pottuakin. Lisäksi toki sipulia, yrttejä, salaattia. Tomaatintaimet ostan valmiina.

Olisi ihanaa , jos olisi sellainen alue pihalla, johon voisi perustaa kukkaniityn. Viskoisi vaan siemeniä ja katsoisi, mitä itää. Etupihan aurinkoon ajattelinkin jotain heitellä, samoin hiekkatien reunassa olevalle luiskalle, jossa normaalisti kasvaa rehevä pujo sekä voikukkaa. Jospa siihen unikot kotiutuisivat?

Ei kommentteja: