perjantai 9. huhtikuuta 2010

Kliimaksi lähenee

Oi tätä huhtikuista säätä! Lämpötila on jo kymmenen astetta plussan puolella, ja lumet ovat sulaneet nopeasti. Ensimmäiset kukkapenkit alkavat olla jo sulat, joten on enää päivistä kiinni, milloin ne alkavat kukkia. Koska olen niin suurpiirteinen puutarhuri, en ihan varmasti muista, mitä sipuleita olen mihinkin istuttanut. Pääasia on, että jotain nousee...

Kasvihuoneeseenkin kaivoin tien viime viikonloppuna. Siellä ei tuoksunut yhtään ummehtuneelta. Nyt kiireesti vaan tilausta tekemään Rakentajalle: tarvitsen "tikkaat" pienille ruukkukasveille ja hyllyjä kanssa.Minähän kasvatan kaiken ruukuissa tai laatikoissa, ainoastaan viiniköynnöksen aion istuttaa multapoteroon, joka tehtiin varta vasten. Viiniköynnöksen viereen mahtunee jokin kärhö, vai mitä.

Kanarialta tuomani bougainvillat ovat molemmat jo puolimetrisiä , joten minulla on niitä kohtaan suuria odotuksia. Jos jollain on kokemuksia tästä lajista, olisin iloinen kasvatusvinkeistä. Ajattelin siirtää nämä aarteeni isopihin ruukkuihin ja kasvihuoneeseen kesäksi. Yöpakkasten tultua sitten lokakuussa siirrän ne kellariin talvehtimaan.

Niin, kellarista tulikin mieleeni, että taidan nostaa kärhöt sieltä eteiseen heräilemään...vai onko vielä liian aikaista?

Ei kommentteja: