lauantai 12. toukokuuta 2012

Luolamiestyyliin

Mainitsin viime kesänä, että haluan uudistaa kasvimaan ja siihen laitetaan kunnon pöllireunat. Näin siitä tulee kohopeti, jonne ei eksy vuohenputki eikä rönsyleinikki.
Sukulaismies lupasi reunukset laittaa, mutta lupaus taisi unohtua talven aikana. Niinpä pöllejä etsittiin netistä , mitkään kestopuutolpathan eivät kasvimaalle sovi...

No eipä sopivia ( miehen mielestä) löytynyt netistäkään. Nääs jos meillä jotain tehdään niin tehdään se sitten kunnolla.Elikkäs kasvimaalle ei laiteta mitään melko hyviä reunoja.

Niinpä sitten luolamieheni lähti tänään metsään ( toki luvan kanssa ). Sieltä hän kaataa sopivaksi katsomansa reunukset , roudaa ne kotiin ja työstää sopiviksi kasvimaalleni.

Täytyy vielä mainita, että vettä tulee kaatamalla, mutta se ei estä metsäkeikkaa.
Tosimies ei ole sokerista.

Missä se kevät viipyy?



Vappuna saimme hieman esimakua lämpimistä kevätpäivistä, ja minäkin laitoin daaliat ruukkuihin kasvihuoneeseen. Kaksi olikin jo lähtenyt kasvuun, kun eilen kurkistin harson alle. Ostin myös muutaman kärhön ja viiniköynnöksen. Uusi bougainvilla oli minun pakko ostaa, sillä vanha oli kuollut kellarissa. Tässä uudessa ei kyllä ole samaa tunnearvoa kun siinä kanariantaimessa...

Orvokkeja ostin ripauksen, laittelin vähän asetelmia rautapatoihin. Tosin tuolla sateessa ne näyttävät lähinnä säälittäviltä.

Nurmikko kalkittiin ja se vihertää, krookukset ovat jo kukkineet ja scilloja putkahtelee sieltä täältä.
Kissasta irroitettiin ensimmäinen punkki, joten kai se siitä kevät pikkuhiljaa alkaa..